Stine in Wonderland ♥

3096 DAGER

 • Publisert: 25.11.2015, 12:34
 • Kategori: inspirasjon
 • For ikke så lenge siden så anbefalte jeg en film til dere som het 3096 dager. Jeg har alltid vært et filmmenneske, og tenkte at filmen var mer enn bra nok. Så å lese bøker som også har en film, har jeg aldri ikke engang vurdert. Men etter jeg så filmen 3096 dager som var basert på den sanne historien rundt kidnappingen til Natascha Kampusch, ble jeg bare mer og mer fascinert over hendelsen. Jeg ville vite mer. Jeg så klipp med henne, intervjuer. Jeg googlet henne og så masse bilder av henne, av kidnapperen, av kjelleren hun var stengt inni, artikler- alt! 

  Historien rundt kidnappingen fascinerte meg på både godt og vondt, og når jeg så at det fantes en bok, måtte jeg bare låne den for å ihvertfall prøve å lese den. Etter jeg startet, har jeg nesten ikke klart å legge den fra meg. Etter bare et par dager har jeg allerede kommet halvveis. Jeg prøver å ikke lese den altfor mye, fordi når jeg først finner en bok jeg liker, så er ingenting annet godt nok. Så jeg prøver å spare litt av denne så jeg har noe å lese på kvelden frem til jeg finner noe annet jeg kan lese. Jeg jobber tross alt på et skolebibliotek i tillegg til administrasjonen, så jeg kommer over tusenvis av bøker hele tiden - det må jo finnes mye annet jeg kan lese etter denne.  Sanne historier derimot, inspirerer meg. Man får et innblikk om hvordan verden kan være. Selv om vi lever jævla fint her i Norge med gratis utdannelse, mat på bordet hver dag, et mer enn bra nok hjem til å bo i og mye mer - så tar vi mye av det for gitt. Jeg vet ihvertfall jeg gjør det, og jeg vet at mange andre også gjør det. Vi vet ikke hvor heldige vi er. Men når man leser en sann historie begynner man å tenke med en gang hvordan livet kan snu så raskt, og hvor annerledes det faktisk kunne ha vært. 

  Jeg tenker hele tiden; Hva om det var jeg som ble kidnappet, og ikke Natascha? Hva om det var jeg som ble holdt i fangenskap i åtte år av livet mitt - og ikke før for ett år siden ville jeg klart å komme meg fri. Vi vet virkelig ikke hva frihet er før vi føler den ordentlig. Det er så fantastisk beskrevet i denne boka, om hvordan frihet virkelig er. Vi tar for gitt den friske luften vi kan puste i hver dag, at vi kan velge å slå av og på lyset når vi selv føler for det - sånne små ting som vi aldri tenker over. Det er det som virkelig er frihet, vi bare forstår det ikke fordi vi er så vandt med å ha det sånn, og det er en selvfølge.   Jeg vil anbefale denne historien på det sterkeste. Se gjerne filmen - men les også boken. Bøkene er alltid tusen ganger bedre beskrevet, og du får et bedre innblikk enn hva filmen gir deg. Du kan selv styre fantasien til det villeste, noe du ikke klarer i en film som gir deg alle bildene. Dette er en historie som vil gi deg så mange tanker, inspirere deg og gjøre deg fascinert.

 • Publisert: 25.11.2015, 12:34
 • Kategori: inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Mittfamilieliv

  25.11.2015 kl.12:52

  Veldig sterk bok! :) Leser kun bøker som er bassert på sanne historier

  ☾ STINE

  25.11.2015 kl.12:53

  Mittfamilieliv: Syns de er best jeg også. Det finnes og så mange fine og spennende bøker!

  Skriv en ny kommentar

  hits