Stine in Wonderland ♥

FLYTTE FOR MEG SELV?

 • Publisert: 02.03.2017, 11:56
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • Jeg hører støtt og stadig flere 15 åringer som snakker om hvor mye de gleder seg til å flytte hjemme ifra, og så fort alle fyller 18 år så står de på egne bein i egen leilighet eller i en sliten hybel - hva enn du nå foretrekker. Jeg tror jeg må være den eneste 21-åringen som trives hjemme hos mamma og hos pappa, og har ingen plan om å flytte ut i nærmeste fremtid. Og så lenge verken mor eller far har noe imot at jeg bor hjemme, så kommer jeg til å bli hjemme en god stund til - og det har de heller ikke. Både de og jeg har vel våres fordel at de ikke bor sammen, så jeg bor der uansett ikke hver eneste dag hele året heller. Men, det er en annen sak.  Jeg har også drømt om å flytte hjemme ifra. Jeg tenker hvor befriende det må være med sitt eget hjem, hvor du bestemmer alt. Jeg har også drømt om hvordan jeg vil at drømmehuset mitt skal se ut, hvilke møbler som er optimale for meg og hvilke farger jeg vil ha på veggene. Men der stopper det. Jeg har aldri fysisk gått inn på finn.no for å se etter en leilighet jeg kan flytte til så fort som mulig fordi jeg er lei av å bo hjemme, tvert imot. Jeg føler at jeg ikke er helt klar til å forlate redet. Jeg klarer meg fint på egenhånd, jeg klarer å lage mat, vaske klær og gjøre annet husarbeid, men jeg vil ikke hive meg uti noe som ikke er trygt. Å flytte ut nå som jeg bare er 21 år, jeg skal begynne på skolen igjen om et halvt år, og kanskje studere mer etter det, så ville det vært dumt og ikke stabilt økonomisk. Jeg er fortsatt ung, og jeg vil ikke bruke alle sparepengene mine og den lille inntekten jeg har til å betale ned på leilighet som for meg blir det samme som å kaste penger ut av vinduet. Jeg vil bruke pengene mine på å reise, opplevelser, ting til meg selv - og ikke minst, SPARING. Jeg vil spare pengene mine til den dagen jeg er klar til å flytte ut, og kjøpe mitt eget. 

  Heldigvis står jeg ikke alene. Både jeg og kjæresten min har samme oppfatning av denne situasjonen, og vi har like planer angående det hele med å flytte ut hjemme ifra. Og det er betryggende at vi er to om det, og ikke bare én person - fordi det ville vært helt håpløst. Vi har heldigvis en plan, og jeg tror at den planen kommer til å gå veldig fint, og vi kommer til å få en trygg og fin start på "voksenlivet". Enn så lenge så bor jeg fortsatt hjemme, og har ingen hast med å komme meg ut.

 • Publisert: 02.03.2017, 11:56
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • 13 kommentarer
 • 13 kommentarer

  Victoria Larsen

  02.03.2017 kl.12:17

  Det er nydelig å flytte hjemmefra, fordi du føler deg veldig selvstendig og får en følelse av å klare seg selv :)

  ☾ STINE

  02.03.2017 kl.15:25

  Victoria Larsen: Jeg skal jo naturligvis ikke bo hjemme til jeg er 40. Jeg skal flytte ut når jeg har spart opp penger og faktisk har råd til å bo for meg selv, og ikke kaste penger ut av vindu på leie og aldri få mulighet til å eie mitt eget. Jeg vet allerede hvordan det er å være selvstendig og å klare meg selv ettersom jeg er mye alene hjemme :-) så det er ingen fare

  DAGSVERMER.NO

  02.03.2017 kl.12:30

  Det er veldig deilig å ha sitt eget sted. Men det kan være litt vemodig å flytte ut hjemmefra også, hehe :)

  Men en dag må fuglen forlate redet og når man er klar for det, er det nok veldig befriende!

  Ønsker deg en fin dag :)

  ☾ STINE

  02.03.2017 kl.15:26

  DAGSVERMER.NO: Jeg gleder meg til den dagen, og den dagen skal jeg være økonomisk stabil og ha en trygg start. Jeg skal ikke ha en usikker start på vokselivet ved å leie og masse utgifter jeg ikke får igjen på ;-) Sånn vil jeg ikke starte det.

  Becca Alexandra

  02.03.2017 kl.13:34

  Kjempebra skrevet! Veldig enig med deg. Så lenge du får lov av foreldrene dine å bo hjemme enda så er jo det bare flott. Penger spart er penger tjent :D

  Selv er jeg 19 (blir 20 i år), og skal ha friår nå til høsten, så studere neste år. Bor hjemme enda og er så godt.

  ☾ STINE

  02.03.2017 kl.15:26

  Becca Alexandra: Det er jo en super mulighet til å spare opp MYE mer ekstra enn hva andre som flytter ut har mulighet til. :-)

  Irene

  02.03.2017 kl.21:30

  Jeg var vel rundt 21 når jeg flyttet hjemmefra og er nå 27 år :)

  Jeg trivdes veldig med å flytte ut og bo for meg selv :)

  ☾ STINE

  04.03.2017 kl.16:42

  Irene: Kommer nok til å trives jeg også, men har fremdeles ingen hast :-)

  Hege Kristin

  02.03.2017 kl.21:36

  jeg også er 21 år og trives å bo hjemme hos mamma og pappa, hehe :D

  Irene

  04.03.2017 kl.16:52

  Det kommer en tid for alt :)

  Jeg hadde ikke noe annet valg enn å flytte for meg selv og begynne voksenlivet :)

  ☾ STINE

  04.03.2017 kl.16:53

  Irene: Nei, men da er det jo ikke så mange alternativer! Jeg er heldig som får bo hjemme og spare meg opp til en trygg start, og det er jeg veldig glad for. :-) Jeg gleder meg uansett til å bo for meg selv, men jeg ønsker heller å vente og spare opp mye mer penger enn hva jeg har nå :-)

  Irene

  04.03.2017 kl.16:55

  Det skjønner jeg at du vil spare opp :)

  Jeg klarer meg supert med å bo for meg selv og har en 100 prosent jobb og greier, så livet mitt er topp :)

  ha en flott lørdag :)

  ☾ STINE

  04.03.2017 kl.18:32

  Irene: Takk det samme :D

  Skriv en ny kommentar

  hits