Stine in Wonderland ♥

Jeg vil se film om 22.juli angrepet

 • Publisert: 22.03.2017, 22:09
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • Dette kommer nok til å provosere mange - men prøv å se ting fra forskjellige perspektiv. Det er ikke vits å angripe meg som person fordi jeg har en annen tankegang enn deg.

  Jeg ser det har vært snakk om skuespillere som har takket nei til rollen som Anders B. Breivik. Det er sikkert en tøff rolle å spille, og det er forståelig at det er mange som ikke ønsker å spille Norges største terrorist. Jeg forstår også at det er fortsatt veldig tidlig. Det er snart 6 år siden, men kjennes fortsatt ut som det var igår det skjedde. Sikkert spesielt for de som var igjennom det, og de som mistet noen. Det angrepet har gjort noe med veldig mange, og Norge i seg selv. Dette angrepet er en del av Norges historie, og en del av verdens historien. Anders er fortsatt veldig mye i mediene, både i aviser og på TV. Jeg forstår at å se ansiktet hans gang på gang må være vanskelig for de pårørende.

  Jeg er ikke berørt av dette angrepet. Jeg mistet ingen kjente, og jeg var der heller ikke selv og opplevde det. Jeg bare så det på TV, hørte om det på nyhetene og snakket om det med venner. Den eneste måten jeg ble påvirket av dette var fordi dette skjedde i mitt land. Og mitt trygge, lille land føltes ikke så trygt lenger. Det var veldig vanskelig for meg å forstå alvoret i førsten, men etterhvert forstod jeg mer og mer. Jeg syns det var ufattelig trist. Jeg ble sint. Hvordan kan dette være eneste måten å uttrykke hva du mener på? Det burde finnes andre måter enn å angripe en hel øy full av ungdommer og sprenge et bygg i Oslo.

  Det er nettopp derfor jeg vil ha en film. Vi har filmer som for eksempel "The Boy in the Striped Pysjamas". Selv om kanskje historien ikke er helt sann, så er jo handlingen ekte. Det skjedde jo faktisk. Jødene var fanget i en leir, og ble gasset ihjel. Hvorfor kan vi lage en film om det uten problemer? Jeg vil påstå at Hitler var en verre person enn det Anders Breivik var. Hitler startet en verdenskrig og ville utrydde et helt folkeslag. Jeg skal ikke si noe på at det Anders gjorde var ingenting i forhold, men jeg vil fortsatt påstå at Hitler var verre og farligere.

  Det er kanskje fremdeles veldig tidlig for en film. Men jeg ønsker at dette er noe som kan kunne bli lagd, og en god skuespiller takker rollen som Anders Breivik. Jeg ønsker ikke en film fordi jeg mener at Anders fortjener mer oppmerksomhet, eller noe i det hele tatt. Men dette er historie. Jeg tror ikke det er sunt å bare glemme alt. Jeg tror at dette er noe vi må huske, uansett hvor tungt det er.

  Jeg tror at filmen hadde vært interessant. Ingen mennesker er like, og dette er jo et bevis på det. En film hvor vi kan se hele prosessen. Helt fra begynnelsen, planleggingen av alt. Hva fikk han til å tenke seg frem til dette? Angrepet. Redde ungdommer som frykter livet sitt. Og etterforskningen. Hvorfor ringte han politiet selv? Hvorfor rømte han ikke? Hvordan er livet til de overlevende? Dette er selvsagt noe man kan lese om, men en film kunne vært oppsummerende. Jeg vil se den filmen. Jeg vil ikke bare lese om 22.juli, jeg vil se det med mine egne øyne. Prøve å forstå mer, og sette meg inn i øyeblikket. Kanskje ikke nå, men om noen år.

 • Publisert: 22.03.2017, 22:09
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  MannEtter40

  22.03.2017 kl.22:52

  Jeg er helt enig med deg. Jeg er på ingen måte tilhenger eller på annen måte støtter handlingene, men ønsker mer forståelse rundt hendelsene. Kan varmt anbefale boken "En av oss" av Åsne Seierstad. Den gir et godt innblikk i hva som ledet opp til 22 juli.

  ☾ STINE

  23.03.2017 kl.09:20

  MannEtter40: Fint jeg ikke er alene om å ønske det. Helt enig med det du skriver :-) skal ta en nærmere titt på den boken, takk!

  Skriv en ny kommentar

  hits