Stine in Wonderland ♥

ROMANTISERING AV OVERVEKT

 • Publisert: 26.03.2017, 21:29
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • Jeg er lei av alt som heter «kropp». Jeg er drittlei av at alle tror at ingen tynne kan være syke eller misfornøyd med kroppen sin. Jeg er lei av at romantisering av tykke og overvektige mennesker. Når ble overvekt vakkert? Når ble en sykdom som kan ta livet av deg vakkert? Aldri. Jeg er drittlei av at det motsatte av «tynn» ikke er «tykk». Jeg er drittlei av å bli sett på som slem hvis jeg bruker ordet «tykk» når jeg beskriver en person, men jeg kan gjerne beskrive en person som «tynn». Det motsatte av «tynn» er «kraftig» eller «stor beinbygning».

  Jeg er drittlei av at tynne, vakre mennesker ikke kan legge ut bilder av seg selv i lite tøy uten å bli kalt oppmerksomhet syk. Jeg er drittlei av at tykke mennesker tror de kan si hva de vil til de som er tynne. Hvorfor er det alltid det «tykke» mennesket som er offeret, og det «tynne» som er slem? Hvorfor er det slik at man automatisk har ingenting å si dersom man er tynn, men hvis du er kraftig kan du si alt i verden?

  Hvorfor er det greit for en overvektig person å kalle meg skjellet? Hvorfor kan vedkommende be meg spise mer, og gjerne dobbelt så mye og tre ekstra kakestykker fordi «jeg trenger de ekstra kaloriene»? Hvorfor kan de ta hånden rundt armen min og si «Shit, du er tynn as!» Hvorfor kan de det? Men hvis jeg gjør det motsatte, da blir jeg sett på som en mobber..? Hvorfor kan ikke jeg be deg spise mindre? Hvorfor kan ikke jeg si at du må spise mer salat? Hvorfor kan ikke jeg ta armene rundt deg å si at jeg ikke når rundt? Hvorfor kan ikke jeg kalle deg tjukk, når du kaller meg skjelett?

  Jeg har aldri hørt noen klage, bli sint, lei seg eller kalt det mobbing dersom en tykk person har sagt noe slikt som «du kan jo bare spise hva som helst, du har jo godt av det.» Jeg har aldri turt å si ifra når noen har tatt hånden rundt håndleddet mitt og kalt meg tynn. Kanskje fordi jeg trodde det var et kompliment. Eller at jeg i hvert fall måtte ta det som det, eller så var jeg utakknemlig. For meg, så er det ikke et kompliment å bli kalt tynn mens noen har hånden rundt håndleddet mitt. Jeg ser på meg selv som et beinrangel da. Kanskje jeg burde legge på meg? Men det er best å ikke si noe.

  Jeg har ikke godt av flere kakestykker bare fordi jeg veier 10 kilo mindre enn deg. Jeg har ikke godt av de ekstra kaloriene. Det er fortsatt enormt mye sukker, fett, karbohydrater som kroppen min ikke trenger, og dermed ikke er sunt for meg. Jeg trenger ikke noe mer enn deg bare fordi jeg er tynnere.

  Jeg er drittlei av romantisering av overvekt. Jeg er lei av at folk bruker ordet «kroppspress» eller sier at alle er like vakre uansett hvordan man ser ut, som en unnskyldning til å ikke slanke seg, spise sunt og leve normalt. Når ble det fint å være overvektig, og ha en usunn kropp? Når ble det vakkert å ha sykdommer som kan ødelegge både helsen og livssituasjonen din? Når ble det sterkt av et menneske å ikke klare å gå opp trapper? Du kan ikke sitte og si at du er glad i kroppen din, når kroppen din ikke fungerer som den skal. Å være overvektig er ingen unnskyldning. Hvorfor skal man sitte å heie frem dette? Hvorfor er dette noe å være stolt av?

  Jeg sier ikke alle skal se ut som Barbie-dukker og veie 50 kilo ? langt ifra. Men å ha en normalkroppsvekt er vakkert. Å være overvektig er ikke vakkert uansett hvor mye du vrir og vender på det. Det er en sykdom, og sykdommer bør aldri romantiseres eller heies frem. Ta vare på kroppen din, og ikke la den forfalle og bli syk.

 • Publisert: 26.03.2017, 21:29
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Malin H

  26.03.2017 kl.22:34

  Enig i det du skriver. Jeg syns det viktigste er å ha et sunt forhold til kroppen sin, å være fornøyd med den du er og forstå at folk er forskjellige :)

  ☾ STINE

  26.03.2017 kl.22:48

  Malin H: Nettopp :-) men likevel er det viktig å ta vare på kroppen sin, og vite at et sted går grensen til usunn kropp, hvor den ikke er bra å være slik lenger.

  Skriv en ny kommentar

  hits