Stine in Wonderland ♥

"17.mai-depresjon"

 • Publisert: 19.05.2017, 08:50
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • Håper alle hadde en fin 17.mai-feiring.

  Min 17.mai var veldig annerledes enn hva den pleier å være. Jeg har gledet meg til denne dagen i flere måneder fordi jeg elsker 17.mai så mye. Hele den dagen gjør meg så lykkelig. Men plutselig forsvant lykken, og jeg følte ikke for å dra til byen og se alle de fine menneskene, dra på tivoliet, se på barnetoget, presse meg gjennom mengder av folk jeg lurer på hvor er ellers i året. Jeg følte bare ikke det var 17.mai, og jeg skulle ønske tiden kunne stoppe opp litt.

  Det er synd at favorittdagen min endte til å bli en dag jeg gruet meg til. Jeg hadde ingen planer annet enn å dra på tivoliet, og dra og spise hos moren til Andreas. Det hadde vært koselig det, altså, men jeg følte hele dagen hadde blitt så feil. Vi brå bestemte oss for å dra på Tusenfryd i stedet for, og der tilbragte vi hele 17.mai. Jeg hadde altså null 17.mai-stemning. Det var veldig gøy på Tusenfryd, men det var som en helt vanlig dag for meg.

  Jeg foreslo å dra på Tusenfryd i stedet for å dra til byen for å ta karuseller, og heller tilbringe hele dagen der i stedet for å farte rundt den dagen som man ellers pleier å gjøre. Jeg ville egentlig bare glemme at det var 17.mai. Jeg følte at jeg hadde en typ 17-mai-depresjon. Jeg er nesten litt sint på meg selv for at jeg lot det gå utover den dagen jeg elsker mest i året. Men jeg visste at jeg ikke ville føle meg fin nok på selve nasjonaldagen.

  Det var sikkert været som gjorde det litt sånn. I fjor var været helt fantastisk, men i år var det meldt regn og overskyet. Jeg hadde kjøpt meg en fin, hvit sommerkjole jeg hadde planlagt å bruke, men jeg visste jeg kom til å fryse. Jeg tenkte på om det var verdt å fryse og ha vondt i beina for å se litt bra ut på 17.mai, eller gå med boblejakke og vanlig bukse. Jeg valgte sistenevnte fordi vi dro på Tusenfryd i stedet for.

  Dette kommer sikkert til å høres helt sykt ut for noen, men det er helt sikkert noen som kommer til å forstå meg også. I fjor lovte jeg meg selv at jeg skulle klare å spare til en bunad. Jeg var dum nok til å ønske meg penger til konfirmasjonen min for 6 år siden, og de pengene er brukt opp for lengst. Jeg klarte heller ikke å spare på ett år til en bunad, da jeg nedprioriterte det helt. Men jeg var veldig forberedt i fjor at det ville være min siste 17.mai uten bunad. Der tok jeg feil.

  Nå har jeg pengene, og venter bare på riktig tidspunkt for å dra å ta mål og få sydd min egen bunad. Nå handler det bare om tid og prioriteringer, og det skal jeg klare. Jeg vil ikke at 17.mai neste år skal bli like ille. Neste 17.mai skal bli min første 17.mai med bunad.

 • Publisert: 19.05.2017, 08:50
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • 2 kommentarer
 • Én kommentar

  Victoria Larsen

  19.05.2017 kl.12:13

  Så utrolig kjipt.. Håper det går bedre nå <3 Slik er aldri lett! Jeg håper du får en fin fredag :-)

  ☾ STINE

  19.05.2017 kl.15:00

  Victoria Larsen: Som jeg skrev i innlegget koste jeg meg, og hadde en fantastisk dag. Jeg bare følte ikke for 17.mai Iår, noe som er veldig kjipt fordi det er favorittdagen min. Jeg hadde det ikke trist :-)

  Skriv en ny kommentar

  hits