Stine in Wonderland ♥

SERVICELINJEN = DUMME OG LATE

 • Publisert: 31.03.2016, 21:20
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • Helt siden jeg tok et valg som bare en 15 år gammel jente, har jeg fått et bedre og et større perspektiv på ting. Jeg forstår meg på ting litt bedre, og jeg er ikke så dømmende ovenfor meg selv lenger heller. Jeg fikk mange negative tilbakemeldinger på at jeg valgte å ta det valget jeg gjorde, men noen ganger så må man bare følge sin egen følelse, og ikke strømmen. Jeg valgte å søke meg inn på Service og Samferdsel når vi skulle søke oss inn på videregående i 10.klasse. Ikke Helse og Sosial eller Studiespesialiserende slik som alle venninnene mine og klassekameratene mine gjorde. Linjen jeg valgte var den jeg passet som, den var egnet best til meg og hva jeg ville - så da ble det slik, jeg gikk imot strømmen.

  Jeg gruet meg skikkelig til første skoledag på videregående, nettopp fordi jeg kjente INGEN som skulle gå samme linje som meg eller begynne i klasse med meg. Jeg måtte ikke bare vende meg til en ny skole, nye fag og lærere, men også helt nye klassekamerater og et nytt klassemiljø. Jeg hadde nesten lyst til å droppe ut før jeg i det hele tatt hadde startet. Det gjorde jeg ikke da, selvfølgelig og heldigvis.

  Det gikk veldig bra da, første skoledag og dagene etter. Jeg kom fort inn i den nye klassen, kom fort overens med folk og det viste seg jeg visste noen av de fra den nye klassen min var, så det var ikke så tungt likevel. Det gikk bra, jeg trivdes, jeg fikk meg venner og jeg lærte meg nye nytt. Jeg var interessert i faget. Det var spennende, det var forbanna tungt, men jeg klarte det, jeg var motivert og jeg fullførte. Jeg likte meg der, og følte meg hjemme i klassen min.

  Noen av de negative tilbakemeldingene jeg fikk var at linjen jeg valgte å gå var en linje for idioter. Jeg var ingen idiot, men jeg søkte meg fortsatt inn. Det var en linje for de skoleleie, tapere og de uten fremtid, de som kun ville jobbe i kassa på Rimi, de som ikke skjønner seg på omverden, og de som ikke kan en dritt. De dumme og late, rett og slett. Jeg følte meg aldri stolt over å si at jeg gikk Service og Samferdsel, jeg følte meg rett og slett skikkelig dum når folk spurte hva jeg gikk på videregående. Jeg følte meg faktisk som en taper, en lat taper som ikke kunne 2+2 en gang, nettopp fordi linjen har blitt fremstilt sånn til alle som ikke går der.

  Jeg som har gått Service og Samferdsel kan bekrefte dette med en gang og si at det ikke er sant. Det er en like bra linje som Helse og Sosial, Elektrofag og Bygg og Anlegg. Vi lærer om faget service, hvorfor er det dummere enn å lære om elektronikk? Service og Samferdsel, på lik linje med alle andre linjer, er en krevende linje. Det krever motivasjon, vilje, lyst. Det handler ikke bare om å lære å si hei og ha det bra til folk, det handler om så mye mer enn det. Regnskap, økonomi, markedsføring, sikkerhet, HMS, vertskap, IT, salg. Man får mange muligheter etter å ha fullført, på lik linje som de andre yrkeslinjene. Yrkeslinjer gir deg muligheter, og sånn er det med service og samferdsel også. Og nei, ikke bare sitte i kassa på Rimi eller Rema 1000 og slå inn varer hele dagen. Det er en jobb det også, og det er også en fantastisk mulighet, men det er ikke det eneste alternativet slik som mange tror. Og det vet jeg mange tror. 

  Jeg skal ikke sitte her og skrive om hvor fantastisk service og samferdsel er, det er en god linje som gir muligheter. Den er ikke bedre enn andre linjer, men den er heller ikke dårligere. Helse og Sosial er ikke bedre, heller ikke dårligere. Det er greit om Service og Samferdsel ikke er noe for deg, det er greit uansett om du liker det eller ikke. Det som ikke er greit er å kalle de som går der for late og dumme.

  Jeg skriver det her rett og slett av litt aggresjon for enkeltes synspunkter. Jeg har fått slengt i trynet mitt at Service og Samferdsel er en ubrukelig og idiotisk linje for de uten fremtid, rett og slett. Jeg klarer å heve meg over det, fordi jeg har fullført og har en god jobb som ikke er å slå inn varer (som heller ikke er en dårlig jobb, men det stereotyp), men jeg tenker på de stakkars 15-åringene som skal søke inn på videregående, og faktisk ønsker å gå en slik linje, men ikke tør på grunn av enkeltes kommentarer og hva de rett og slett bare tror om den linjen. 

  Jeg har hørt fra en som gikk helse og sosial at han gjorde noe mer nyttefult enn meg, at han var smartere enn meg for å ha gått der. Jeg var ubrukelig, og det jeg egentlig gjorde var ikke nyttig for noen, ikke en gang meg selv. Jeg kunne likegreit bare gå på NAV resten av livet og ligge i senga istedet for å jobbe innenfor Servicefaget. Hvor syke kommentarer er ikke det? 

  Jeg klarer ikke helt å se forskjellen på Service og Samferdsel og Helse og Sosial. Jeg klarer å se at det handler om to forskjellige fag, men jeg klarer ikke å se hvordan den ene linjen er bedre enn den andre. Man hjelper folk i begge jobbene innenfor det faget. Jeg hjelper kunder med dokumenter og reiseregninger, mens du hjelper brukere med å spise og vaske dem - fortell meg gjerne hva som gjør din jobb viktigere enn min, fordi helt ærlig, jeg ser det ikke. Du kan gjerne si at det er viktigere at noen får dusja seg enn at noen får skrevet ut noen dokumenter. Men hva om jeg som en 20 år gammel jente, trenger hjelp til å skrive ut noe, og ikke å dusje - fordi det klarer jeg fint selv? Nettopp, vi jobber med helt forskjellige type mennesker - INGENTING  er mer nyttig enn noe annet, det handler om hva folk trenger. Noe kan være nyttig for en som er ubrukelig for noen andre. 

  Alle jobber er like viktige. Uansett om du redder liv, kattunger ned fra trær eller slår inn dagligvarer. Du er til nytte, du gjør noe. På samme måte som alle linjer på videregående er like lærerike og meningsfulle. 

 • Publisert: 31.03.2016, 21:20
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • 0 kommentarer
 • BILDEDRYSS: PARIS

 • Publisert: 29.03.2016, 21:11
 • Kategori: opplevelser / reiser
 • Her kommer noen bilder fra påskeferien våres som vi tilbrakte i Paris! Jeg lengter tilbake allerede! ♥ Vi har koset oss på mange fine resturanter, spist god mat, drukket gode drinker, sett masse fint sammen og gått sinssykt mye. Vi benyttet oss mer av beina våres enn taxi og annet kollektiv, men på den måten fikk vi også se masse fint på veien og koset oss med hverandre. Jeg har virkelig kost meg denne ferien, og jeg skulle ønske den varte litt lenger! Dette har vært den beste bursdagsgaven noen sinne, takket være Andreas. Han vet å imponere og overraske. 

  Dessverre fikk vi ikke verdens beste vær nede i Paris, men jeg klager ikke! Det har blåst, regnet litt og vært overskyet men det stoppet ikke oss fra å se det meste. Paris er virkelig en by verdt å oppleve, min favorittby noen sinne! Jeg er så forbanna forelska i det jævla tårnet deres, klarer ikke å slutte å fascinere meg over det!  Jeg legger gjerne ut flere bilder hvis noen ønsker det! :-)

 • Publisert: 29.03.2016, 21:11
 • Kategori: opplevelser / reiser
 • 3 kommentarer
 • GOODBYE FOR NOW PARIS

 • Publisert: 28.03.2016, 19:44
 • Kategori: opplevelser / reiser
 • Ikke før nå har jeg klart å sette meg ordentlig ned etter hjemreisen fra Paris som startet klokken ni på morgningen idag, så du kan vell kalle meg greit sliten nå, ikke helt klar for hverdagen heller. Tatt meg en skikkelig digg dusj, og vasket meg i håret med en god vanlig shampo, annet enn de gratisflaskene man får på hotellet. De gjorde ikke annet enn å gjøre håret mitt seigt. Nå skal jeg catche opp i hva jeg har gått glipp av mens jeg ikke har vært hjemme i Norge. Paradise Hotel og Bloggerne er viktig, skjønner dere.

  Sett kjapt gjennom alle bildene med mamma og Andreas fra ferien. Man skjønner fort hvor forelska jeg faktisk er i Eiffeltårnet da, for å si det sånn. Opphengt i et jævla tårn liksom. Men det er jo SÅ FINT! Alt i alt har jeg hatt en fin påskeferie og koset meg masse i favorittbyen min med kjæresten min. Jeg skal dele flere bilder senere, kanskje i morgen. Akkurat nå vil jeg bare slappe av alt jeg kan før jeg skal legge meg og starte hverdagen igjen. Blir sliten av å reise. 

   


   

 • Publisert: 28.03.2016, 19:44
 • Kategori: opplevelser / reiser
 • 6 kommentarer
 • Hei fra Paris!

 • Publisert: 25.03.2016, 17:09
 • Kategori: opplevelser / reiser
 • Et lite hei fra Paris!

 • Publisert: 25.03.2016, 17:09
 • Kategori: opplevelser / reiser
 • 2 kommentarer
 • I HATE

 • Publisert: 21.03.2016, 13:38
 • Kategori: spørsmål/lister/utfordringer
 • - De som alltid vrir om på sannheten, og lager sin egen versjon av noe de egentlig ikke vet noen ting om. Dette har jeg vært vitne til altfor mange ganger, så jeg har forstått det selv at det ikke nytter å prøve å fortelle dem noe annet, rett og slett fordi de er fulle av ignoranse. Så de får heller bare velge å tro på det motsatte av sannheten. 

  - Rot. Jeg er et menneske som er altfor flink til å rote og ikke så veldig glad i å rydde. Likevel så hater jeg å ha det rotete rundt meg, jeg får kaos oppe i hodet mitt om det ikke er ryddig. Det kan gå veldig tregt, men når jeg først har satt meg inn for å rydde, så blir det gjort ordentlig! 

  - Nå som våren er på vei, så betyr det også at insektene kommer ut. Fader, om jeg ikke hadde hatet vinteren og kulde så mye som jeg gjør, så hadde jeg faktisk ønsket det var vinter året rundt. Jeg takler virkelig IKKE edderkopper, biller, sniler og alle de andre sinnssykt ekle og grusomme insektene. Jeg får frysninger bare av å tenke på det. Kan de ikke bare DØ!

  - Mennesker som er i dårlig humør og lar det gå utover andre. Jeg forstår virkelig at ikke alle dager er like enkle å stå opp på, og at det kan være stressende perioder og den slags, men jeg syns man skal kunne holde sitt dårlige humør for seg selv, og ikke spre det rundt seg og få alle andre i det samme. Det er heller bedre å bare snakke ut om det, slik at de rundt forstår, da blir alt så mye mye bedre.


  - De som ser ned på mindre utdanninger. Selv om du ikke trenger å ha 6'er i alle fag, så er alle jobber viktige. Jeg blir virkelig griseforbanna hver gang jeg hører om noen som ser ned på andre utdanninger fordi det ikke kreves så mye, eller ikke er "like viktig som å være lege". Selv om man ikke redder liv ved å stå i kassa på Kiwi, er det fortsatt en nøvendig jobb. Hvem skullle ellers slått inn varene dine og ønsket deg en god dag? Så lenge man er fornøyd med jobben sin, trives og føler man gjør noe nyttig så er det helt fantastisk. Stå på om du så er veterinær, hudpleier, kassedame, telefonselger, advokat eller brannmann!

  - Løgnere. Det er få ting jeg hater mer enn løgnere. Jeg kan altså ikke fordra folk som lyver. Jeg forstår heller ikke hvordan noen kan stå å lyve oppi ansiktet på noen med en helt syk fortelling som alle hører ikke er sann. Jeg er heldigvis veldig flink til å gjennomskue når folk lyver, så disse personene får ikke oppmerksomheten min to sekunder engang. 

 • Publisert: 21.03.2016, 13:38
 • Kategori: spørsmål/lister/utfordringer
 • 2 kommentarer
 • snart påskeferie

 • Publisert: 20.03.2016, 20:57
 • Kategori: hverdag
 • Gooood søndag!

  Denne helgen har gått veldig i ett. Brått så er det søndag liksom. Denne helgen har vi gjort absolutt ingenting, og jeg har ikke før nå satt meg ned foran pcen, bortsett fra de gangene jeg og Andreas har sett Bloggerne og Paradise Hotel sammen. (Det er jeg som vil se det, ikke han.) På fredag koste vi oss med kalvestek, irish is og idol. Jeg har fått skikkelig sansen for idol igjen, som jeg hadde når jeg var liten. Men jeg må si jeg var litt skuffa over de som kom videre sist fredag, hadde noen andre favoritter jeg stemte på, men men, sånn blir det alltid ikke! Jeg har fortsatt noen favoritter som faktisk har kommet videre til topp 10 da.  Idag har vi spist pizza, som vi gjør hver søndag. Har blitt en tradisjon nå, så blir nesten for dårlig å ikke gjennomføre det. Dessuten så crava jeg skikkelig pizza når jeg stod opp idag også, så det var diiigg! Tre arbeidsdager igjen, så har jeg også påskeferie. Jeg håper de tre dagene går fort, fordi de dagene kommer det til å være stille på huset. Tomt i gangene, og veldig få ansikter. Kommer mest sannsynlig til å være få telefoner som ringer imorgen også, arbeidsro får vi ihvertfall nok av de dagene!

  Nå er det heller ikke lenge igjen til vi reiser. Gleder meg skikkelig, men så gruer meg meg så sinnssykt også, fordi jeg har så sykt noia for å miste bagasjen min. Det har jeg hver gang! Hører om de som har så noia for at flyet skal krasje eller måtte nødlande - det beskymrer meg ikke et sekund faktisk. Flyskrekk har jeg altså ikke, bagasjeskrekk maybe? Som minner meg på at vi snart må tenke på å få pakka litt også, jeg har 23 kg til egen disposisjon. Hvor fantastisk!

 • Publisert: 20.03.2016, 20:57
 • Kategori: hverdag
 • 0 kommentarer
 • Snart fredag

 • Publisert: 17.03.2016, 21:37
 • Kategori: blogg
 • Hei og god kveld!

   

  Nå ligger jeg godt planta i senga med en skål med popcorn på fanget. Er det rart jeg ikke ruller enda, sier bare jeg. Andreas ligger med ryggen til og ser på serie, og nå er det forhåpentligvis snart tid for å legge seg! Klarte å sovne en times tid pluss Istad, så jeg håper jeg får sove likevel i natt.

  Idag var jeg litt for optimist med været merket jeg. Jeg frøs skikkelig på grunn av den sure vinden og den skyete himmelen. MEN det er ikke snø, og det er ikke regn, så da velger jeg heller ikke å klage.

  Idag har jeg laget fiskeboller til middag. Den beste matretten EVER! Jeg elsker fiskeboller, og det er egentlig så sykt undervurdert? Jeg tror jeg er snart klar til å bli husmor også, nå klarer jeg å koke poteter også gitt.

  Nei, nå er jeg klar for fredag også helg! Uken har gått relativt kjapt men jeg merker jeg gleder meg til å sove litt lenger, og nå er det jo heller ikke lenge til vi reiser! Shit, som jeg gleder meg! Får endelig dra tilbake til favorittbyen min igjen, og oppleve Paris med kjæresten min. Nothing's better ❤

 • Publisert: 17.03.2016, 21:37
 • Kategori: blogg
 • 4 kommentarer
 • MULTITASKING OG FINT VÆR

 • Publisert: 16.03.2016, 18:10
 • Kategori: hverdag
 •  

  Hei hei! ♥

  Nå driver jeg og supermultitasker med å sitte her og skrive og med å lage mat. Matlaging og matlaging, jeg koker spaggetti og steker kjøtt, skikkelig komplisert med andre ord! Gud, så fint vær det har vært hele denne uken her. Det er fortsatt litt kaldt i skyggen, og jeg har fortsatt skjerfet rundt halsen, men nå har jeg byttet ut vinterjakke med skinnjakka. Endelig! Sola skinner som bare det, og den er oppe når jeg er på vei til jobb også til og med. Jeg blir så glaaaaad av fint vær! Nå håper jeg bare at det holder seg, og at vi kan se frem mot vår og sommer nå en lang tid fremover. Helt til det blir høst og vinter igjen. Optminist, optminist - jepp! Ha en fin dag videre!!


   

 • Publisert: 16.03.2016, 18:10
 • Kategori: hverdag
 • 4 kommentarer
 • lash obsessed

 • Publisert: 14.03.2016, 19:21
 • Kategori: fashion/makeup/hair
 • Nå i det siste har jeg blitt heeeelt obsessed med øyenvipper. Det er jo sååå fint! Før syns jeg det var et herk og helvete å prøve å ta de på, men etter litt knoting og øving, har jeg fått dreisen på det, og det er gjort på fem minutter, så det tar heller ikke noe ekstra tid på morgningen heldigvis! Syns øyenvipper løfter opp så mye i ansiktet. Man ser plutselig ikke så trøtt ut lenger på en mandagsmorgen, og spriter opp uansett hvor basic du ser ut ellers. OG når man først har blitt avhengig, er det vanskelig å slutte! Heldigvis skader det ikke vippene, eller så hadde det vært litt verre!

  Jeg bestiller vippene mine på eBay. Dødsbillig, og kvaliteten er like god (om ikke bedre) som de på H&M. Bestiller fra forskjellige selgere, og forskjellige typer hver gang, men hvis dere ønsker link på en av de på bildet er det bare til å skrike ut! På bildet over er de jeg mottok idag, så du kan si jeg har vipper en stund fremover da! ;-) 

  Det er vell ikke bare jeg som elsker vipper? ♥

 • Publisert: 14.03.2016, 19:21
 • Kategori: fashion/makeup/hair
 • 5 kommentarer
 • makeup

 • Publisert: 12.03.2016, 14:03
 • Kategori: fashion/makeup/hair
 •  

 • Publisert: 12.03.2016, 14:03
 • Kategori: fashion/makeup/hair
 • 8 kommentarer
 • saturday not ur day

 • Publisert: 12.03.2016, 11:58
 • Kategori: hverdag
 • Heeei, og god morgen! ♥

  Det er lov til å si god morgen nå vel? Klokken er jo bare 12, og det er jo trossalt lørdag! Så ja, god morgen! Jeg har allerede rekt å dusje og ordne meg selv, og ryddet hele huset. Andreas jobber idag, uvant ettersom han aldri pleier å jobbe lørdager. Men det var utrolig digg og bare ligge i sengen og sove videre, mens han måtte opp klokka 6! Er det slemt å si at det er en digg følelse? Haha..  Har enda noen små ting igjen å rydde for å si meg fornøyd, men tenkte å ta meg en liten pause nå og se Idol som jeg ikke fikk gjort igår. Hadde hodepine i hele går, så endte opp i seng ganske så tidlig, så fikk ikke med meg så mye av gårsdags sending. Ha en fin lørdag videre! 

 • Publisert: 12.03.2016, 11:58
 • Kategori: hverdag
 • 2 kommentarer
 • inspires me

 • Publisert: 09.03.2016, 16:18
 • Kategori: inspirasjon


 •  

 • Publisert: 09.03.2016, 16:18
 • Kategori: inspirasjon
 • 9 kommentarer
 • 20 snart 16

 • Publisert: 09.03.2016, 14:06
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • "God morgen damer" sa du idet du gikk inn døren, mot oss, mot meg og min ni år eldre kollega. Damer. Jeg så meg rundt. Det var ingen andre enn oss to. Ingen andre. Bare vi. Vi var damene du ønsket god morgen. JEG var en av damene du hilste på. Jeg? En dame? Jeg som fortsatt syns det er kult å drikke av sugerør. Mamma rydder fortsatt opp etter meg hvis jeg ikke har gjort det sjæl. Jeg vet ikke engang hvordan man koker poteter. OG jeg drikker ikke kaffe! Heller ikke vin! Er jeg virkelig en dame?

  Nei please a. Jeg bruker fortsatt forkortelser som serr og omg. Jeg skriver pliz og lizm, og jeg tror fortsatt at sjampo skrives shampoo. Mamma kaller meg jentungen når hun refererer til meg i telefonen med andre. Ekke jeg 16, a? Jeg bor jo fortsatt hjemme hos mamma og pappa, og har ingen planer om å flytte i nærmeste fremtid. Klærne mine blir vaska av seg sjæl og jeg får middag på bordet hver dag.

  Nei, faen jeg er jo 20 år. Jeg er jo faktisk voksen. Jeg er vel kanskje en dame da, allikevel. 

  "Jo, god morgen til deg også."   

 • Publisert: 09.03.2016, 14:06
 • Kategori: følelser/tanker/meninger
 • 0 kommentarer
 • tirsdagskveld

 • Publisert: 08.03.2016, 20:09
 • Kategori: hverdag
 • Hei dere! ♥

  Idag har vært en fiiin dag! Sola skinte, men snøen ligger fortsatt på bakken vel og merke. Håper den forsvinner snart, fordi nå ser jeg bare frem mot vååår! 

  Jeg var min egen sjef på jobb idag, noe som i bunn og grunn er ganske deilig, og jeg føler meg mye mer effektiv når jeg er alene, men gud så kjedelig det er! Liker å ha kollegene mine rundt meg. Heldigvis er det aldri stille på en skole, så jeg klarer meg, hehe! 

  Ellers så har dagen egentlig bare rast forbi. Jeg startet dagen klokken 7 på jobb idag, og har ikke følt meg trøtt ett sekund. Bare dødssliten når jeg måtte gå opp en dødslang bakke på veien hjem etter en handletur i butikken. Så nå har jeg stått på å laget pizza, vasket klær, hengt opp klær, ryddet litt - vært skikkelig husmor med andre ord! Ooog nå kom nettopp Andreas hjem, så nå skal vi kose oss med hjemmelaget pizza og hverandre resten av kvelden! 

  Ønsker dere en fin tirsdagskveld videre! 

   

 • Publisert: 08.03.2016, 20:09
 • Kategori: hverdag
 • 0 kommentarer
 • happy women's day

 • Publisert: 08.03.2016, 12:12
 • Kategori: love
 • Publisert: 08.03.2016, 12:12
 • Kategori: love
 • 2 kommentarer
 • mexican night

 • Publisert: 05.03.2016, 20:26
 • Kategori: hverdag
 • Hei, og god lørdag alle sammen!

  Denne uken har gått skikkelig fort, slik som den forrige der igjen gjorde. Ukene bare flyr av gårde fortiden! Denne uken har jeg vært på to forskjellige kurs i to dager, både onsdag og torsdag. Så da var jeg borte fra huset i litt andre omgivelser, noe som egentlig er ganske godt det også. Fikk vært litt med min tidligere klassekamerat (lillebroren min) på det ene kurset, og det vekker jo gode minner fra den siste klassen jeg gikk i. Virkelig en særegen og spesiell klasse man aldri kjedet seg i.

  Idag har jeg og Andreas brukt dagen på å være sjåfører til Rygge flyplass, og etter det tok vi oss en tur til Sverige for å handle inn mat til neste uke. Jeg fikk også kjent på det å være 20 år ved å handle over 20% på Vinmonpolet der. It's real.. Resten av dagen skal vi kose oss. Jeg fant nemlig ut at idag, idag skal vi ha meksikansk aften og etterligne den ene meksikanske resturanten vi var på i Tenerife som var dødsbra. Taco, hjemmemekka margarita, equila og nacho står på menyen. HA EN FIN KVELD VIDERE!

 • Publisert: 05.03.2016, 20:26
 • Kategori: hverdag
 • 1 kommentarer
 • hits